Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ediazf

Pages: [1]
1
General Questions / Re: Laser weak works but no engraving
« on: July 08, 2020, 11:44:44 AM »
If the button on the laser module is "Weak Laser" it must be OFF for the laser to function normally from the host software. Please dump and post your grbl parameters.

Yes, that's the way the original laser module worked. This new one I have, doesn't do that. If the button is no pressed, laser doesn't do nothing. If pressed, engraves full power but no way to trigger weak light. Maybe the button on top is not a "weak laser" as is in the original ?? :(

2
General Questions / Re: Laser weak works but no engraving
« on: July 07, 2020, 09:00:48 PM »
You could try Aliexpress or an auction site similar to ebay but there are many poor quality laser modules so look for a genuine Eleksmaker if possible.

Hey Zach!!  Me bothering you again!!! Eleks original products are not shipping to Chile for the moment!  So I bought this one. It engraves no problem, but just the weak laser button on the top of the laser module, does not shot the weak laser and the laser itself does not engrave if the button is not on the "on" o pressed in position. Also, the module fan is always on, not only when engraving.

If I turn on the eleksmaker software full laser power button, the laser actually full strength shots, but if I press the preview option, it shuts down (even with full strength laser and preview I can manage with sacrificial wood pieces...)

I can work now, but the weak laser combined with the preview option is very very helpful.  Any help to my ignorance again??

3
General Questions / Re: Laser weak works but no engraving
« on: June 16, 2020, 06:20:26 PM »
You could try Aliexpress or an auction site similar to ebay but there are many poor quality laser modules so look for a genuine Eleksmaker if possible.

found this one that ships to Chile... https://www.ebay.com/itm/333315961705

hopefully it works until things go back to kind of normal so banggood ships to chile again...

4
General Questions / Re: Laser weak works but no engraving
« on: June 16, 2020, 11:29:01 AM »
If you need to ask how to fix it, you should probably buy a replacement module.

I would recommend a 2500mW for general engraving. You can't swap the driver boards over, well not between different power diodes without current adjustments. If you got a new 2500mW and later the diode fails you could use that driver board on the old module.

Banggood isn't shipping to my country yet. Do you know other place to buy online? Any spare part I can buy you?  🙏🙏🙏

5
General Questions / Re: Laser weak works but no engraving
« on: June 16, 2020, 06:28:49 AM »
The laser driver TTL input has a short, which isn't surprising given that you connected 12V to the TTL.

Any fix or is it better to just buy a new laser module?
Something like this?

In your experience, a 500mw engrave a less deep black than the 2500mw at the same speed? Or maybe buy the 500mw and use it's board (the thing on top with the fan, etc) and replace the one I shorted with the 2500mw module I already have?

Thank you man!!!  Really appreciate it!!


6
General Questions / Re: Laser weak works but no engraving
« on: June 15, 2020, 05:56:25 PM »
What I did was to cut two stepper motor cables. Each one had one end that had the kind of pins that would enter the laser plastic male connector. So I removed the stepper motor pins from the plastic conector, inserted the black/red/yellow cables into each of the original laser module plastic male connector and soldered them.  Besides the fact that initially I messed up the layout, the cable is soldered right and meter confirms each one is fine. So, the homemade makeshift cable shouldn't be the problem...  🥺🤓

7
General Questions / Re: Laser weak works but no engraving
« on: June 15, 2020, 11:34:27 AM »
If you disconnect the laser from the Mana board you should see a voltage signal on the S pin (which is D11, the TTL/PWM to the laser driver).

If not, remove the Nano from the board and carefully check the D11 output to GND.

The signal should be >3.5V when the laser output is on (at full power) and <0.7V when it is off.

Tried the voltages you asked me. My meter does not read decimals, so 1volt increments.

When the laser module is disconnected from the Mana SE board, 12v (+ and -) does give 12v and the other, (- and S) gives between 4 to 5 volts  when full power and 0 volts when off (I am assuming it could be less than 0.5v and my meter just doesn't register.

When I plug the laser module, 12v still going but S goes to 0

8
General Questions / Re: Laser weak works but no engraving
« on: June 15, 2020, 05:34:53 AM »
It sounds like you overloaded the TTL input, everything is fixable but without knowing the circuit it's going to take some guess work and a meter to figire out how to repair it.

Just to help you help me  ;D , if the TTL input is actually the board that's on top the laser itself (Wich is what I would have guessed because of the fact that the improper 12v I feed to some circuit is on that board) howcome the meter doesn't register any voltaje coming out of the 5v output from the Mana SE board?

9
General Questions / Re: Laser weak works but no engraving
« on: June 15, 2020, 05:25:54 AM »
It sounds like you overloaded the TTL input, everything is fixable but without knowing the circuit it's going to take some guess work and a meter to figire out how to repair it.

Sorry for my ignorance... The TTL input is the board that's on the laser module itself?  I have a meter, what should.I look for? Resistance.of.the components?

Please help I need this machine for work!!  Thanks man!

10
General Questions / Laser weak works but no engraving
« on: June 14, 2020, 06:12:35 PM »
Hi guys!  My laser cable broke this morning and I didn't have a replacement cable. Stupidly I cut the wires and went directly into soldering without looking how it was setup to begin with.

I solder both ends the same and apparently they had to be Crossed (black on the middle, and yellow on the pin1 on one end and on pin3 on the other end. The thing is that I corrected de cable and now when I press the laser.button, weak laser.comes on normally but when I engrave something with the software, laser doesnt come up. Moves, etc, but no full power laser comes on.

I tried restarting the PC, the machine. Resetting rom, etc. Nothing works. 12volt line is working but the other (I think it's 5v isn't it?) doesn't give voltage at any time. Not when engraving, not when idle, not when elekscam LASER ON button is on.

Any help? When I connected the wire backwards the first te maybe I threw 12v into a 5v line and burned it? Is that fixable? Please.help!!!

Thanks!

11
General Discussion / windows 10 64bits and OUTLINE MODE problem.
« on: August 03, 2016, 04:37:42 PM »
Just can't get it to work. I press start and nothing happens.

On a windows 8 and windows 7 machine, no problem. Same software (benbox 3.7.99) and same drivers.

Any help? :)

12
General Discussion / Re: weak laser button does not always work
« on: August 01, 2016, 02:10:55 PM »
I am going to try it!

about the windows 10 problem with the outline feature, any help?

The old netbook is driving me crazy :)

13
General Discussion / weak laser button does not always work
« on: July 31, 2016, 08:31:42 PM »
Hi guys, new to the forum :)

I am having trouble with the weak laser button on the board. It does not always work and its a real pain in the butt to align o focus the laser without it.

Any help?

Bonus question, haha, OUTLINE feature does not work with my windows 10 machine so I am using my mothers old netbook, but it is low resolution and shitty image processing. Any help with that working on win10?

Pages: [1]