Author Topic: Always on beam  (Read 208 times)

lostre

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Always on beam
« on: March 27, 2018, 07:06:06 AM »
Hey people
i got for 1,5 year the 2.5 w A3 laser and always was working good

Before couple days i wanted to test the t2 software to see what is because i see u can do more things..

but after install t2 laser the problem start after firmware update the beam was always on...later i changed the firmware from Benbox software and t2 was working

now i open Benbox i press the power button and the laser is ON
i am trying to outline something it works but when go 100% still working :/
please can some1 help me?

thank you

Zax

  • T2Laser
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5671
    • View Profile
    • T2Laser
Re: Always on beam
« Reply #1 on: March 27, 2018, 07:15:50 AM »
It sounds like you have an older controller (post a picture so I can confirm).

Check under the Nano to see if there is a jumper, this allows you to change the board so Grbl 0.9 or 1.1 will work correctly.

If not, you can use my Non-PWM firmware in the custom firmware menu and enable the D12 post processor.

If you want to continue using Benbox then you must use their firmware which is a modified version of Grbl 0.8.

It will still work with the jumper in the 0.9 position but you have to change the pin configuration in the setup page.

lostre

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Always on beam
« Reply #2 on: March 27, 2018, 07:34:28 AM »
Yes its the older..
for now i want to use benbox because i left a project and i must finish it these days :/
later for sure i will have more time to explore t2

i install again benbox but its the same problem.. after engrave the beam is ON

is this because i installed the t2 laser right?

sorry for my low english :)

Zax

  • T2Laser
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5671
    • View Profile
    • T2Laser
Re: Always on beam
« Reply #3 on: March 27, 2018, 09:09:27 AM »
No, if you are not running T2Laser it is not related.

Reload the Benbox firmware and it will be back to before.

lostre

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Always on beam
« Reply #4 on: March 27, 2018, 12:03:24 PM »
Ok the biggest problem solved with your old post :D
Quote
change the laser pin setting to 11.
https://benboxlaser.us/index.php?topic=1441.0

i changed to 11 and next again to 12 and all fine   :D :D :D :D

but the problem now is at Outline Mode   :o
i press the green PLAY and doesn't move or do nothing any idea why? ???